بیزینس کوچ خوب چه ویژگی هایی دارد؟ (6 ویژگی برجسته و الزامی)
آیا تا کنون به این موضوع فکر کرده اید که برای رشد کسب و کار خود یک بیزینس کوچ استخدام کنید؟ آیا می دانید که بیزینس کوچینگ چگونه می تواند باعث افزایش سود و درآمد شما شود؟ بیزینس کوچینگ با استفاده از علم اقتصاد و مهارت های منحصر به فرد کوچینگ، به شرکت های بزرگ و کوچک کمک می کند تا بتوانند از حداکثر توانایی خود استفاده کنند و به بهترین سطحی که ممکن است برسند.
هدف نهایی بیزینس کوچینگ این است که به صاحب یک کسب و کار کمک کند تا درک نماید که چه نقشی در ساخت یک بیزینس موفق دارد و چگونه می تواند در این نقش پیشرفت کند. بیزینس کوچ این پیشرفت را با استفاده از روش های قابل اندازه گیری و علمی ارزیابی می کند.
فرآیند بیزینس کوچینگ در فرم های متنوعی ارائه می شود. به عنوان مثال در این فرآیند ممکن است تمرکز بر روی حل مشکلات پیش آمده، ارتقای توانایی رهبری، برنامه ریزی مرحله ای و یا ساخت تیم های تخصصی با بازدهی بالا باشد؛ اما قبل از هر چیز، هدف اصلی و نهایی همان اهداف و انتظارات صاحب کسب و کار و کمپانی است.
بیزینس کوچ خوب چه ویژگی هایی دارد؟
برای آن که یک بیزینس کوچ بتواند موثر و موفق باشد، او باید بتواند فضایی سرشار از اعتماد و احترام، ایمنی، چالش و مسئولیت پذیری ایجاد کند تا صاحب کسب و کار انگیزه لازم برای شروع حرکت در مسیر موفقیت را به دست بیاورد.
اما یک بیزینس کوچ چه ویژگی هایی دارد؟ چه ملاک هایی هستند که باعث میشوند یک بیزینس کوچ از دیگر کوچ های فعال در بیزینس کوچینگ متمایز شود؟ از آنجا که در بیزینس کوچینگ رابطه نزدیکی بین کوچ و صاحب کسب و کار برقرار می شود و از لحاظ شخصیتی تاثیرات مهمی بر فرد می گذارد، انتخاب یک بیزینس کوچ معتبر و با کیفیت بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب ما شش ویژگی بهترین کوچ ها در بیزینس کوچینگ را معرفی کرده ایم.
1. یک مربی خوب دست به کار می شود
یک بیزینس کوچ خوب کسی است که آنقدر به شاگردان یا مراجعین خود اعتماد دارد که حاضر است به جای آن ها تصمیم بگیرد و ریسک کند. این تصمیمات شامل معرفی مراجعین به دیگر افراد حرفه ای هستند که می توانند کمک بزرگی به صاحبین کسب و کار بکنند. یا مراجع خود را با دیگر صاحبین کسب و کاری که ممکن است در زمینه مشابه فعالیت کنند آشنا کند و یا ثبت نام مراجع در دوره های آموزش و کسب مهارت جهت ارتقا توانایی های صاحبین کسب و کار.
به طور کلی، چیزی که یک بیزینس کوچ را از کسی که صرفا ایده می دهد و نصیحت می کند متمایز می سازد همین دست به عمل بودن کوچ ها است. آن ها همیشه حاضر هستند تا اقدامات جدید و لازم را برای رشد مهارت ها و شخصیت مراجعین خود امتحان کنند.
2. بیزینس کوچ خوب چالش آفرینی می کند
یک بیزینس کوچ حرفه ای و با کیفیت کسی است که به طور دائم به مراجع خود چالش های جدید می دهد تا با آن ها دست و پنجه نرم کند. افراد تا در موقعیت چالشی قرار نگیرند، نیاز به ایجاد اصلاح و گشتن دنبال راه حل را در خود جدی نمی گیرند و توانایی های آنان پیشرفت چشمگیری نخواهد کرد.
در بیزینس کوچینگ با کمک یک کوچ خوب، صاحبین کسب و کار یکی پس از دیگری با چالش هایی که توسط کوچ به آن ها ارائه می شود رو به رو می گردند. همین درگیری مداوم با چالش ها اسن که باعث می شود توانایی های حل مسئله در خود را صیقل دهند و به یک مدیر کارکشته و کارآمد برای اداره کسب و کار خود تبدیل شوند. بدون این چالش ها، تقریبا غیر ممکن است که بفهمید درون خود چه توانایی های شگفت انگیزی دارید.
3. بیزینس کوچ ایده آل تجربه مرتبط با کسب و کار شما را دارد
یک مسئله مهم در انتخاب بیزینس کوچ میزان تجربه آن مربی در زمینه پرورش کسب و کار ها و صاحبین بیزینس است. تجربه در بیزینس کوچینگ، عنصر بسیار مهمی است و به هیچ وجه نمی توان جای آن را به وسیله دانش آکادمیک پر کرد.
بیزینس کوچی که سابقه کار با کارآفرینان زیادی را داشته است، از تجربه های بسیار مفیدی برخوردار است که می تواند آن ها را به شما نیز انتقال دهد. در این صورت، شما اشتباه افراد قبلی را تکرار نخواهید کرد و با اطمینان خاطر بیشتری در مسیر موفقیت قدم بر می دارید.
ضمن آن که توجه داشته باشید اگرچه ممکن است بسیار از دوستان و آشنایان شما که کسب و کارهایی مشابه شما دارند نیز از این تجربه برخوردار باشند، اما هرگز آن ها به راحتی راز موفقیت خود را با شما به اشتراک نمی گذارند. در حالی که موفقیت شما، آرزوی بیزینس کوچ است و هر کاری که بتواند در این زمینه انجام می دهد.
4. بیزینس کوچ ایده آل همیشه بخشنده است
همانطور که در بخش قبل اشاره شد، آرزوی هر بیزینس کوچی این است که شرکت هایی که با آن کار می کند به موفقیت برسند. در واقع در بیزینس کوچینگ موفقیت یک کوچ را با شرکت هایی که او توانسته به رشد و گسترش آن ها کمک کند می سنجند.
از همین رو، شما می توانید مطمئن باشید که بیزینس کوچ ایده آل شما از تمام دانش و تجربیات خود استفاده می کند تا به شما در اداره کسب و کارتان کمک کرده باشد. یک کوچ ایده آل نه فقط برای اعتبار خود، بلکه صرفا برای کمک کردن به مراجعین خود و این که از موفقیت آن ها لذت می برد این شغل را انتخاب کرده است و درست به اندازه صاحبین کسب و کار از به موفقیت رسیدن آنها خشنود می شود.
5. بیزینس کوچ خوب صادق است
شما نمی خواهید که مربی داشته باشید که صرفا برای تلاش کردن از شما تقدیر کند و بگوید که همین که تلاش خود را انجام دادید برنده هستید! این در بیزینس کوچینگ معنایی ندارد. یک بیزینس کوچ موفق کسی است که در عین حال که حامی مراجعین و شاگردان خود است، در برابر خطاهای آنان نیز با جدیت برخورد می کند و صادقانه بازمورد می دهد.
شما به عنوان صاحب یک کسب و کار باید از این امر استقبال کنید حتی اگر حقیقت کمی تلخ باشد. اگرچه یکی از کارهای بیزینس کوچ این است که شما را از نظر ذهنی مثبت و قوی نگه دارد، اما اگر در برابر خطاهای شما سکوت کند، در واقع به شما خیانت کرده است. چرا که در آینده مدام با چالش های بزرگ تر رو به رو خواهید شد و اگر خطاهای خود را حالا اصلاح نکنید، بعدا مشکلات بزرگتری خواهید داشت.
6. بیزینس کوچ باید محرم شما باشد
شما قرار است درباره جزئیات و ایده هایی که برای کمپانی خود دارید با بیزینس کوچ مشورت کنید؛ بنابراین بسیار مهم است که به کوچ خود اعتماد داشته باشید و او را محرم خود بدانید تا بتوانید با خیال آسوده این اطلاعات را با او در میان بگذارید.
به همین دلیل توصیه می شود برای استفاده از بیزینس کوچینگ، از افراد خارج از کمپانی استفاده کنید. یا حتی خود را محدود به کوچ های فعال در رشته خود نکنید. چرا که بیزینس کوچینگ، برای تقریبا همه انواع کسب و کار به یک شکل عمل می کند و فرقی ندارد که یک کوچ قبلا در چه نوع شرکت هایی فعالیت داشته؛ بنابراین می توانید آزادی بیشتری در انتخاب کوچ برای خود قائل شوید.
دیدگاهتان را بنویسید