آیا سرمایه گذاری در بیزینس کوچینگ منطقی است؟

بیزینس کوچینگ یعنی کمک به صاحبین کسب و کار برای رسیدن به اهداف تجاری که در سر دارند. به عنوان یک کارآفرین و یا صاحب یک کسب و کار نسبتا کوچک، در دو شرایط است که شما نیاز مبرم به بیزینس کوچینگ پیدا خواهید کرد:
شرایط اول وقتی است که تصمیم می گیرید کسب و کار خود را به سطح بالاتری ارتقا دهید و به دنبال راهی برای رشد و گسترش تجارت خود هستید. شرایط دوم هم وقتی است که احساس می کنید بین جایی که اکنون هستید، با جایی که می خواهید باشید شکاف افتاده است و به عبارت دیگر با وضعیت ایده آل خود فاصله دارید.
وقتی وقت و سرمایه خود را به کار با یک بیزینس کوچ اختصاص می دهید، اگر بیزینس کوچی که انتخاب کرده اید از دانش و مهارت لازم برخوردار باشد، غیرممکن است که ضرر کنید! یک بیزینس کوچ حرفه ای قادر خواهد بود تا مشکلات پیش آمده را حل کند، بیزینس شما را متحول کند، میزان فروش و سودآوری را چند برابر کند و نقشه ها و طرح های عملی و منطقی برای رشد و گسترش کسب و کار شما ترسیم کند.
در این مطلب بررسی کرده ایم که آیا با توجه به وقت و هزینه ای که برای استفاده از خدمات بیزینس کوچینگ لازم است، استفاده از این خدمات منطقی است یا نه.
بیزینس کوچینگ یا مشاور تجاری؟ کدام یک برای شما مناسب تر است؟
قبل از آن که به این موضوع بپردازیم که چرا سرمایه گذاری روی بیزینس کوچ منطقی است! بیایید به این سوال پرتکرار بین صاحبین کسب و کار پاسخ دهیم. بسیاری از صاحبین کسب و کار بیزینس کوچ را همان نام دیگر مشاور تجاری یا اقتصادی می دانند. اگر چه این دو عنوان در نگاه اول بسیار شبیه به هم هستند، اما خدماتی که ارائه می دهند تفاوت هایی کلیدی دارد که در اینجا به آن ها اشاره می کنیم.
مهم ترین تفاوت این دو نقش این است که مشاور اقتصادی (تجاری) به شما می گوید که باید چه کاری انجام دهید؛ اما بیزینس کوچ کاری می کند تا شما خودتان کشف کنید که بهترین مسیر برای شما چیست و چگونه می توانید به آن برسید. در واقع کاری که بیزینس کوچ با مراجعین خود انجام می دهد، کاری سنگین تر است و تاثیرات عمیق تری نیز بر مراجعین می گذارد.
وقتی با یک مشاور تجاری کار می کنید، مشاور به شما ابزار و طرح های لازم برای رسیدن به اهدافی که در نظر دارید را ارائه می دهد. مشاور با ارزیابی کسب و کار شما، برنامه عملی مشخصی را به شما پیشنهاد می دهد تا مطابق آن عمل کنید و کسب و کار خود را رشد دهید.
اما بیزینس کوچ، روی شخص شما تمرکز دارد و تلاش می کند تا شما خودتان به نقطه ای برسید که بتوانید تشخیص دهید برای کسب و کار شما چه اهدافی در اولویت قرار دارند. در بیزینس کوچینگ تلاش بر این است تا شما مهارت هایی که در خود دارید را کشف کنید و پرورش دهید. در واقع هدف نهایی بیزینس کوچینگ این است که شما بتوانید بهترین نسخه خودتان باشید.
به همین دلیل است که افرادی که در دوره های آموزشی بیزینس کوچینگ شرکت می کنند، تماما صاحبین کسب و کار نیستند. بلکه افراد دیگری مانند زنان خانه دار نیز برای فراگیری مهارت های خودشکوفایی که توسط بیزینس کوچ یاد داده می شود در این دوره های آموزشی شرکت می کنند.
بعد از آن که به این خودباوری و خودشکوفایی رسیدید، با کمک بیزینس کوچ که از علوم و مهارت های بیزینس کوچینگ استفاده می کند، برای رشد کسب و کار شما برنامه ریزی مدون و مشخصی انجام می شود و استراتژی های لازم برای ادامه مسیر انتخاب می شود؛ اما کار بیزینس کوچ در این نقطه پایان نمی یابد، بلکه در حین اجرای این استراتژی و تاکتیک ها نیز بیزینس کوچ در کنار شما باقی خواهد ماند و هر مشکلی که پیش بیاید می توانید از او برای رفع آن کمک بگیرید.
همچنین در بیزینس کوچینگ روی جنبه روحی نیز کار می شود تا صاحبین کسب و کار بتوانند همیشه روحیه و میل به پیشرفت را در خود حفظ کنند و دست از کار نکشند. چرا که اداره یک کسب و کار شغلی چالش برانگیز است و برای بسیاری از افراد تحمل این چالش ها و فراز و فرود ها می تواند طاقت فرسا باشد. بیزینس کوچ در کنار شما خواهد بود تا بتوانید به بهترین نحو با ان مشکلات رو به رو شوید و مسیر درست را گم نکنید.
چرا سرمایه گذاری روی بیزینس کوچینگ مفید است؟
حالا مهمترین دلایلی که باعث می شوند سرمایه گذاری روی بیزینس کوچینگ و استفاده از خدمات یک بیزینس کوچ حرفه ای منطقی و مفید باشد را بررسی می کنیم.
یک دیده بان کنار شما خواهد بود
یک حکایت معروف در گلستان سعدی وجود دارد که می گوید عده ای در یک اتاق تاریک با یک فیل تنها گذاشته شدند و هر کدام از آن ها با لمس قسمتی از بدن فیل حدس زدند که حیوانی که کنار آن ها است چیست؛ اما هیچ کدام از آنها نتوانستند تشخیص دهند که این حیوان یک فیل عظیم است. چرا که فیل آنقدر بزرگ بود که لمس تمام بدن آن برای هیچکدام از افراد داخل اتاق ممکن نبود.
این امر در اداره کسب و کار هم صادق است. گاهی صاحبین کسب و کار آنقدر سرگرم امور روزمره و مشغله های روتین می شوند که نمی توانند وضعیت کلی و تصویر بزرگ تری از کسب و کار خود داشته باشند. برای صاحبین کسب و کار بسیار ضروری است که بتوانند مسیر کلی شرکت خود را آنالیز کنند و ببینند آیا به سمت اهدافی که در نظر داشتند حرکت می کنند یا نه.
بیزینس کوچ به صاحبین کسب و کار کمک می کند تا همیشه این تصویر بزرگتر را در نظر داشته باشند و مانند یک دیده بان هر جا مشکلی پیش آمد، آن را به مراجع خود اطلاع می دهند تا با همفکری هم مشکل را رفع کنند.
بیزینس کوچ به شما امکان ریسک کردن می دهد
بعد از آن که یک بیزینس در مسیر مطلوب قرار می گیرد و به ثبات میرسد، ایجاد تغییرات جدید و ریسک کردن برای رسیدن به سود و درآمد بیشتر برای بسیاری از صاحبین بیزینس ترسناک است. چرا که آنها نمی خواهند با یک اشتباه هر چه تا الان جمع کرده اند را از دست بدهند.
بیزینس کوچینگ اما با استفاده از دانش و علم اقتصاد، به شما این امکان را می دهد تا ریسک های حساب شده و مطمئن انجام دهید. در واقع بیزینس کوچ باعث افزایش اعتماد به نفس شما می شود و جرات ریسک کردن را به شما می دهد تا بتوانید کسب و کار خود را گسترش دهید.
بیزینس کوچ به شما بازخورد می دهد
بسیاری از کارآفرینان و صاحبان کسب و کار افرادی هستند که به تنهایی همه چیز را اداره می کنند و کمک چندانی از اطرافیان خود نمی گیرند. ضمن آن که کارمندان شما هرگز مشاورین خوبی برای شما نخواهند بود چرا که اکثر آنها برای آن که محبوبیت خود را نزد کارفرمای خود از دست ندهند، از ارائه نظرات واقعی خود اجتناب می کنند.
بیزینس کوچ برای این دسته از مدیران بسیار واجب است چرا که همیشه با صداقت کامل به شما در مورد تصمیمات و ایده هایی که در سر دارید بازخورد می دهد. ضمن آن که بیزینس کوچ از مهارت های اقتصادی و تجربه بالایی برخوردار است که باعث می شود توصیه های ارزشمندی ارائه دهد.
دیدگاهتان را بنویسید